• Namn Organisation
  • Totalt 0 deltagare
  • Om du har anmält dig men fått förhinder så kan du avanmäla dig här:

Sommartider, hej hej, sommartider … och sedan hej då ...

Det senaste året har för de flesta varit en omvälvande tid och mycket av byggmästareföreningens verksamhet har gått i covid-dvala. De möten som genomförts har bedrivits digitalt och nog saknar vi fysiska möten, exempelvis våra traditionella student- och branschmingel. Personligen har jag börjat trappa ner min arbetstid och snart är det dags att bli fritidsforskare på heltid – jo, jag ska gå i pension! När man står inför större förändringar i livet är det naturligt att blicka tillbaka samt reflektera över vissa val som gjorts och beslut som tagits.

Läs Christina Lööfs sommarhälsning →

… det är vägen, som är mödan värd …

Inför ett uppföljningsseminarium kring BoStad2021 hade Göteborgs Byggmästareförening rubricerat sin inbjudan på följande sätt: Når vi målet innan restiden ebbat ut? Onsdagen den 16 juni 2021 var Anders Svensson inbjuden för att på bästa sätt försöka besvara denna fråga.

Läs sammanfattningen av seminariet →

Christina går och Gabriella tar över

Ny vd för Göteborgs Byggmästareförening är Gabriella Lörnbo som tar över efter Christina Lööf. Gabriella Lörnbo kan både branschen och huset – på hennes cv finns bland annat tiden då hon var utbildningsansvarig för Entreprenörsskolan med kontoret på Ekmansgatan 1. Hon startar den 16 augusti 2021.

Läs mer om Gabriella Lörnbo →

Maskeradbal uteblev till förmån för nätverk

Det var onsdagen den 28 april 2021 kl 17.00 som ett 25-tal plikttrogna, ansvarsfulla och kanske även något vetgiriga medlemmar samlades vid sina skärmar, väl utspridda över föreningens vidsträcka verksamhetsområde, men tät ihopsatta på själva datorskärmen.

Läs referatet från årsstämman →

Kan en målinriktad politisk styrning vända trenden?

Tisdag den 9 mars arrangerade Göteborgs Byggmästareförening och Byggföretagen Väst ett seminarium om studien ”Markanvisningar i Göteborgsregionen 2016-2019”. Ett drygt 30-tal intresserade samhällsbyggare och förhoppningsfulla digitaliserade markgrevar satt klistrade framför skärmar, paddor och mobiler för att kunna insupa idéer, tips och nya kunskaper.

Läs referatet från seminariet →