Christina går och Gabriella tar över

Publicerat den 14 juni 2021

Gabriella Lörnbo är ny vd för Göteborgs Byggmästareförening från och med den 16 augusti.

Man ska sluta när det är som roligast heter ett gammalt uttryck, vilket tydligen Christina Lööf i våras tycks ha hörsammat. Troligen var det varken knyppling eller matning av duvor som hägrade, nej snarare var det dotterdottern Saga som lockade och som fick Christina att vilja vara lite mer flexibel med sina disponibla timmar. Då styrelsen stod inför fullbordat faktum var det nyrekrytering som gällde. Styrelsens val föll på en yrkeskvinna med en rik erfarenhetsbank och ett stort kunnande – från försäljning av glass, kiselbehandling av altaner, kommunikation kring nya bostäder till yrkesinriktad utbildning.

Ja, nu blir kanske förändringen trots allt inte så dramatiskt för GBF:s medlemmar. Gabriella Lörnbo kan både branschen och huset – på cv finns ju också tiden då hon var utbildningsansvarig för Entreprenörsskolan med kontoret på Ekmansgatan 1. Hon är också klok nog att, åtminstone inledningsvis, följa Christinas upptrampade väg, men är självfallet inte främmande för att krydda denna väg med en och annan nyhet om möjligheter bjuds.

Gabriella greppar det mesta, inte minst på fritiden. Bland hennes många intressen har nämligen judon en central plats – något hon delar med familjen. Ja, Leon har väl kanske inte börjat ännu – men snart ska väl även han lära sig att hålla sig på mattan. Gabriella både tränar, tränar andra samt arbetar inom judosporten. Hon har bland annat varit ordförande för Göteborgs Judoförbund, men har också varit engagerad på nationell nivå. Vänner, matlagning och resor får väl också en del tid, så vida judon och arbetet tillåter.

Gabriella börjar den 16 augusti 2021 efter en tids föräldraledighet, solstrålen Leon fyller 1 år i november. Hon kommer som huvudinriktning att arbeta fyra dagar i veckan, med ledighet på fredagar.

Text: Lars O. Carlsson