Nyheter

Vi håller i, håller ut, håller avstånd och håller tummarna …

Publicerat den 15 juni 2020

Tänk vad snabbt vi anpassar oss till nya förutsättningar. Det som kändes orimligt för bara några månader sedan är nu plötsligt en ny verklighet, och därmed en ny vardag, för oss alla. Från mitten av mars har det varit väldigt lugnt i Byggarnas Hus. Större delen av personalen har jobbat på distans och vissa är korttidspermitterade. Möten och kurser sker i dessa tider för det mesta via dator och länk.

Läs Christina Lööfs sommarhälsning

Från ödets ironi till hantering av en pandemi

Publicerat den 20 april 2020

Ödets ironi är att vi på föreningens hemsida, i samband med fjolårets referat från årsmötesförhandlingarna, valde rubriken ”The same procedure as every year, James!”. Torsdagen den 16 april skrevs det historia med premiär för en spännande och unik form av Byggmästarnas LAN-party.

Läs referatet från årsmötet

Gäst hos framtiden …

Publicerat den 27 januari 2020

För snart hundra år sedan skrev en framtida svensk nobelpristagare, Pär Lagerkvist, den självbiografiska romanen Gäst hos verkligheten. Efter studiebesöket vid kontorshuset A Working Lab Chalmers känns det som om Göteborgs Byggmästareförenings medlemmar denna dag istället var inbjudna som Gäster hos framtiden.

Läs referatet från studiebesöket

Farväl till 10-talet, nu välkomnar vi 20-talet!

Publicerat den 16 december 2019

Vi närmar oss med stormsteg ett nytt decennium och vi vet väldigt lite om detta 2020-tal. Visst vet vi att Borås och Göteborg firar 400 år 2021 och kanske har vi ringat in ytterligare några mer personliga bemärkelsedagar inom familj och släkt – men det mesta är trots allt ännu helt oskrivna blad.

Läs Christina Lööfs julhälsning

Spännande möten och nya insikter

Publicerat den 12 november 2019

Göteborgs Byggmästareförenings traditionella mingelkväll, då framtidens byggare får chans att träffa branschföreträdare, är ett unikt tillfälle till samkväm, att inhämta nya kunskaper samt att skapa givande kontakter. I år tycktes det som om många av de närvarande KYH-studenterna relativt nyligen hade upptäckt byggbranschens tjusning och därefter gjort ett nytt vägval mitt i livet.

Läs referatet från mingelkvällen

Med kulturen i centrum …

Publicerat den 28 oktober 2019

Med VD Christina Lööf i täten, ordförande Stephan Woodbridge i bussen och övrigt resesällskap i stor förväntan, reste vi i samlad trupp, via hällristningarnas mecka och forna vikingaland, till oljans rike.

Läs referatet från Osloresan

Rätt och slätt, en drottningrätt …

Publicerat den 4 september 2019

Tisdagen den 3 september 2019 var dagen då det hyllade napolitanska köket, fast i form av en väldesignad automobil, flyttade ut på bakgården i Göteborgs fashionabla kvarter. Hungriga hårt arbetade medarbetare samt trogna och sympatiska medlemmar vallfärdade till Ekmangatan inre, lummiga och svala parkering för att njuta en avkopplande stunds mingel, ett givande nätverksbyggande samt ett mättande pizzafrossande.

Läs mer och titta på bilder

Hållbarhet är ordet på allas läppar …

Publicerat den 17 juni 2019

Någonting har hänt under det senaste året, alla pratar om hållbarhet! Men vi kan lägga in så många olika aspekter i ordet, då det tycks vara ett väldigt brett begrepp. De flesta tänker nog först och främst på klimatet och vad som händer när medeltemperaturen i världen ökar. Förra sommarens värme, torka och bränder bidrog till ökad medvetenhet, men kanske också till ökad oro ...

Läs Christina Lööfs sommarhälsning

Allt tycktes se bra ut vid återbesöket …

Publicerat den 12 juni 2019

För nästan tre år sedan fick Göteborgs Byggmästareförening möjlighet att gästa Züblins imponerande bygge av den 500 meter långa Marieholmstunneln under Göta älv. Tisdagen den 11 juni var det dags för ett återbesök ...

Referat från studiebesöket i Marieholmstunneln

Sköna maj välkommen …

Publicerat den 23 maj 2019

Den 15 maj var det återigen dags för Byggmästareföreningen och YRGO:s årliga tripp. Inbjudna var medlemmar, förstaårselever samt deras handledare från olika byggföretag. Den rofyllda rundturen är en uppskattad tradition och vi var drygt 40 personer som tog chansen att få uppleva Göteborgs södra skärgård från däck.

Läs referatet från båtutflykten