Nyheter

Maskeradbal uteblev till förmån för nätverk

Publicerat den 30 april 2021

Det var onsdagen den 28 april 2021 kl 17.00 som ett 25-tal plikttrogna, ansvarsfulla och kanske även något vetgiriga medlemmar samlades vid sina skärmar, väl utspridda över föreningens vidsträcka verksamhetsområde, men tät ihopsatta på själva datorskärmen.

Läs referatet från årsstämman

Kan en målinriktad politisk styrning vända trenden?

Publicerat den 18 mars 2021

Tisdag den 9 mars arrangerade Göteborgs Byggmästareförening och Byggföretagen Väst ett seminarium om studien ”Markanvisningar i Göteborgsregionen 2016-2019”. Ett drygt 30-tal intresserade samhällsbyggare och förhoppningsfulla digitaliserade markgrevar satt klistrade framför skärmar, paddor och mobiler för att kunna insupa idéer, tips och nya kunskaper.

Läs referatet från seminariet

Göteborgs Byggmästareförening söker ny vd/verksamhetsledare

Publicerat den 26 februari 2021

Vill du vara med och sprida kunskap om dagsaktuella frågor inom samhällsbyggnad och byggindustri? Vill du skapa nätverk och stimulera givande erfarenhetsutbyte inom byggbranschen?

Mer information och ansökan

Bubbla, bubblare, babblaren och bubbel

Publicerat den 15 december 2020

Vem kunde i fjol ana hur året 2020 skulle te sig? Ja, i alla fall inte undertecknad. Visst har vi svenskar våra egenheter, men att vi hanterar en pandemi helt på tvärs mot omvärlden, blev en fullständig nyhet, både nationellt och internationellt. Jag är i alla fall väldigt glad att vi bor i Sverige och det är tydligt att vi har ett stort förtroende för våra myndigheter.

Läs Christina Lööfs julhälsning

Och den ljusnande framtid är vår …

Publicerat den 10 november 2020

Om vi levt under ”normala tider” hade vi i våras, i samband med Göteborgs Byggmästareförenings årsstämma, fått möta framtiden, närmare bestämt i form av de utvalda mottagarna av Stipendiet Byggmästaren. Men numera är inget som förr, så den traditionella presentationen av stipendiearbetena fick skjutas på framtiden. Torsdagen den 5 november 2020 infann sig så äntligen framtiden, och platsen var Ekmansgatan 1.

Läs referatet från stipendieutdelningen

När dialogen fick Råda

Publicerat den 26 oktober 2020

Det var en tapper trupp ur Göteborgs Byggmästareförenings medlemsskara som torsdagen den 22 oktober trotsade eventuella karantäner och hemarbeten samt ett traditionellt, generöst och ihärdigt höstregn för att bege sig till Mölnlycke och bostadsområdet Säteriet, vid Råda.

Läs mer om studiebesöket på Säteriet i Mölnlycke

Vi håller i, håller ut, håller avstånd och håller tummarna …

Publicerat den 15 juni 2020

Tänk vad snabbt vi anpassar oss till nya förutsättningar. Det som kändes orimligt för bara några månader sedan är nu plötsligt en ny verklighet, och därmed en ny vardag, för oss alla. Från mitten av mars har det varit väldigt lugnt i Byggarnas Hus. Större delen av personalen har jobbat på distans och vissa är korttidspermitterade. Möten och kurser sker i dessa tider för det mesta via dator och länk.

Läs Christina Lööfs sommarhälsning

Från ödets ironi till hantering av en pandemi

Publicerat den 20 april 2020

Ödets ironi är att vi på föreningens hemsida, i samband med fjolårets referat från årsmötesförhandlingarna, valde rubriken ”The same procedure as every year, James!”. Torsdagen den 16 april skrevs det historia med premiär för en spännande och unik form av Byggmästarnas LAN-party.

Läs referatet från årsmötet

Gäst hos framtiden …

Publicerat den 27 januari 2020

För snart hundra år sedan skrev en framtida svensk nobelpristagare, Pär Lagerkvist, den självbiografiska romanen Gäst hos verkligheten. Efter studiebesöket vid kontorshuset A Working Lab Chalmers känns det som om Göteborgs Byggmästareförenings medlemmar denna dag istället var inbjudna som Gäster hos framtiden.

Läs referatet från studiebesöket

Farväl till 10-talet, nu välkomnar vi 20-talet!

Publicerat den 16 december 2019

Vi närmar oss med stormsteg ett nytt decennium och vi vet väldigt lite om detta 2020-tal. Visst vet vi att Borås och Göteborg firar 400 år 2021 och kanske har vi ringat in ytterligare några mer personliga bemärkelsedagar inom familj och släkt – men det mesta är trots allt ännu helt oskrivna blad.

Läs Christina Lööfs julhälsning