• Namn Organisation
  • Totalt 0 deltagare
  • Om du har anmält dig men fått förhinder så kan du avanmäla dig här:

gbf_maillogga

Bubbla, bubblare, babblaren och bubbel

Vem kunde i fjol ana hur året 2020 skulle te sig? Ja, i alla fall inte undertecknad.

Visst har vi svenskar våra egenheter, men att vi hanterar en pandemi helt på tvärs mot omvärlden, blev en fullständig nyhet, både nationellt och internationellt. Jag är i alla fall väldigt glad att vi bor i Sverige och det är tydligt att vi har ett stort förtroende för våra myndigheter. Det märks inte minst på hur de allra flesta lyssnar på beslutsfattarnas rekommendationer, försöker göra sitt bästa för att hindra smittspridning och försöker att ta ett samhällsansvar.

Läs Christina Lööfs julhälsning →

Betraktelse i tiden: Allt var inte bättre förr, del 3 …

Minns Du, käre läsare, Göteborgs Byggmästareförenings tidigare nostalgiska återblickar från året 1920? Det hände ju faktiskt en hel del det året, inte minst den svåra och dödliga spanska sjukan.

Pandemin dödade under 1918-1920 cirka 50 miljoner människor, varav nästan 38 000 i Sverige, allt enligt den officiella statistiken. Därutöver avled ytterligare något tusental individer i landet där dödsorsaken sannolikt var influensa. Dessa siffror är intressanta, inte minst i våra covid-19-dagar.

Läs vår senaste nostalgiska återblick →

Och den ljusnande framtid är vår …

Om vi levt under ”normala tider” hade vi i våras, i samband med Göteborgs Byggmästareförenings årsstämma, fått möta framtiden, närmare bestämt i form av de utvalda mottagarna av Stipendiet Byggmästaren. Men numera är inget som förr, så den traditionella presentationen av stipendiearbetena fick skjutas på framtiden.

Torsdagen den 5 november 2020 infann sig så äntligen framtiden, och platsen var Ekmansgatan 1.

Läs referatet från stipendieutdelningen →

När dialogen fick Råda

Det var en tapper trupp ur Göteborgs Byggmästareförenings medlemsskara som torsdagen den 22 oktober trotsade eventuella karantäner och hemarbeten samt ett traditionellt, generöst och ihärdigt höstregn för att bege sig till Mölnlycke och bostadsområdet Säteriet, vid Råda.

Läs mer om studiebesöket på Säteriet i Mölnlycke →