• Namn Organisation
  • Totalt 0 deltagare
  • Om du har anmält dig men fått förhinder så kan du avanmäla dig här:

gbf_maillogga

Ljus i mörker …

November är inte min favoritmånad. Den känns lång, mörk och dyster. Men, när vi väl passerat första advent känns plötsligt allt så mycket lättare igen. Det är så härligt att se alla adventsljusstakar och all stämningsfull julbelysning. Det livar upp nu när det är som mörkast.

Att träffa unga och engagerade studenter livar också upp. Kvällen den 29 november hade Byggmästareföreningen och Sveriges Byggindustrier sitt årliga studentmingel. Det var stort intresse både från studenter och medlemsföretag att mingla och knyta nya kontakter. Byggarnas Hus fylldes med aktiviteter, mat och prat, precis som det ska vara!

Läs Christina Lööfs julhälsning

Om tycke uppstår

Det är säkerligen numera inte många som minns den gamla filmklassikern ”Tom, Dick and Harry”. I Sverige översattes filmtiteln till ”Om tycke uppstår”, vilket också är en utmärkt rubrik på höstens välbesökta mingelkväll.

Läs Lars O. Carlssons sammanfattning av aftonen

Möten med studenter och företag på arbetsmarknadsmässan VARM

Den 21 november genomfördes arbetsmarknadsmässan VARM på Chalmers, en mötesplats för teknologer och företag inom samhällsbyggnadssektorn. Göteborgs Byggmästareförening medverkade precis som föregående år genom att tillsammans med föreningen Samhällsbyggarna stå värd för studentloungen.

Läs mer om VARM

Gamla städer i omdaning …

I Linköping har kommunen, genom den så kallade Vallastadsmodellen, utformat 19 utvärderingskriterier, vilka sedan utgjort grunden för den nya stadsdelens marktilldelning. Den 21-22 september genomförde Byggmästareföreningen en studieresa till Linköping, Norrköping och Jönköping.

Läs reportaget från resan och titta på bilder