Sommar, sommar, sommar

Sommar, sommar, sommar. Det är dans i Folkets park. Minns du denna sommarplåga? Dans i Folkets park – ja, då är det nödvändigt att putsa upp de gamla dansskorna. Här är det viktigt med korrekturläsning så att vi inte hänger ut danskorna eller kanske ännu hellre finskorna.

Efter en intensiv vinter och likartad vår full av frukostträffar, studiebesök och andra spännande aktiviteter är det nu dags för en sommarledighet full av möten med fästingar, myggor, getingar, rödmaneter, släkt och vänner. Sommarledigheten är full av plikter, saker som ska fixas – både inomhus och utomhus, både utlovade arbetsuppgifter som blev kvar från fjolåret samt nya påfund. Snickra, måla och gräva är verb som tycks höra semestern till – detta även för GBFs medlemmar, som snickrar och gräver hela året om. För er som har ”städa vind och källare” på att-göra-listan så kan ett tips vara att sälja allt som ni inte behöver och skicka pengarna till Ukraina.

Ytterligare några små tips kanske kan vara på sin plats. Ta några arbetsfria dagar. Ring en vän som du inte har pratat med på länge, hälsa på en gammal släkting, läs en god bok, läs en till, ladda batterierna samt framför allt minska alla måsten.

Jag önskar er alla en riktigt skön och välbehövlig sommar med tillhörande semester!

Gabriella Lörnbo
Vd, Göteborgs Byggmästareförening

Historisk drake sätter färg på nytt höjdarhotell

Onsdagen den 8 juni 2023 fick Göteborg Byggmästareförenings medlemmar en guidad rundtur i nya hotell Draken vid Järntorget. Ciceron och allvetare kring projektet var Niklas Lager, entreprenadingenjör, vid K21 Entreprenad AB.

Läs om studiebesöket på Draken →

Villa Lorensberg – ett hus i tiden

Det var tisdagen den 25 april 2023 som Göteborgs Byggmästareförenings medlemmar fick möjlighet till ett exklusivt hem- och studiebesök i ett av stadens nyaste och kanske tillika ett av de mest exklusiva bostadshusen.

Läs mer om studiebesöket →

Frukostseminarium om robotar i byggprocessen

Onsdagen den 10 maj 2023 fick vi möjlighet att bekanta oss lite mer med robotar och framtidens byggteknik. Syftet med seminariet var att ge deltagarna en djupare förståelse kring robotteknikens möjligheter, men också dess hinder.

Läs mer om seminariet →

Oceana – i Göteborg firar vi med vatten …

Torsdagen den 9 februari genomfördes ett högintressant studiebesök på en byggarbetsplats som i framtiden årligen kommer att locka hundra tusentals besökare. Vid studiebesöket gällde hjälm, varselväst och skyddsglasögon, men i framtiden räcker det med badbyxor, bikini och näsklämma.

Läs om besöket på Oceana →

Universums nya visualiseringsdome

En regnig marsdag besökte Göteborgs Byggmästareförening bygget av Universeums nya visualiseringsdome – ett avancerat bygge i trä med plats för nya kunskapsupplevelser. Universeum expanderar med hjälp av Skeppsviken Bygg cirka 4 000 kvadratmeter – allt annat än blygsam entreprenad.

Läs om studiebesöket →