• Namn Organisation
  • Totalt 0 deltagare
  • Om du har anmält dig men fått förhinder så kan du avanmäla dig här:

Vi håller i, håller ut, håller avstånd och håller tummarna …

Tänk vad snabbt vi anpassar oss till nya förutsättningar. Det som kändes orimligt för bara några månader sedan är nu plötsligt en ny verklighet, och därmed en ny vardag, för oss alla. Från mitten av mars har det varit väldigt lugnt i Byggarnas Hus. Större delen av personalen har jobbat på distans och vissa är korttidspermitterade. Möten och kurser sker i dessa tider för det mesta via dator och länk.

Jag tror att byggare är extra bra på att anpassa sig till nya förutsättningar. Alla som arbetar på en byggarbetsplats är vana vid att lösa oväntade problem och att hitta nya vägar framåt. Det ligger liksom i entreprenörens natur.

Läs Christina Lööfs sommarhälsning →

Betraktelse i tiden: Allt var inte bättre förr

En årsstämma via nätet, inställda eller senarelagda arrangemang samt folk som inte tar varandra i hand – vad är det för märkliga tider vi lever i? Kanske tänker du, precis som många andra, att det säkerligen var betydligt bättre förr – men hur var det egentligen?

Just nu skriver vi 2020, ett år då covid-19 hotar bakom varje hörn och lömskt lurar mänskligheten över hela världen, precis som en tjuv om natten. Detta får en mängd konsekvenser – tänk hur vår fantastiska evenemangsstad Göteborg i år har fått ställa in och ställa om – Göteborgs Varvet, Gothia Cup, Partille Cup, Way Out West, GP-Golfen och så vidare – listan kan göras hur lång som helst på starka varumärken som nu fått ta en ofrivillig paus.

Läs Lars O. Carlssons nostalgiska återblick →

Från ödets ironi till hantering av en pandemi

Ödets ironi är att vi på föreningens hemsida, i samband med fjolårets referat från årsmötesförhandlingarna, valde rubriken ”The same procedure as every year, James!”. Torsdagen den 16 april skrevs det historia med premiär för en spännande och unik form av Byggmästarnas LAN-party.

Läs referatet från årsmötet →

Gäst hos framtiden …

För snart hundra år sedan skrev en framtida svensk nobelpristagare, Pär Lagerkvist, den självbiografiska romanen Gäst hos verkligheten. Efter studiebesöket vid kontorshuset A Working Lab Chalmers känns det som om Göteborgs Byggmästareförenings medlemmar denna dag istället var inbjudna som Gäster hos framtiden.

Läs referatet från studiebesöket →