• Namn Organisation
  • Totalt 0 deltagare
  • Om du har anmält dig men fått förhinder så kan du avanmäla dig här:

gbf_maillogga

Farväl till 10-talet, nu välkomnar vi 20-talet!

Vi närmar oss med stormsteg ett nytt decennium och vi vet väldigt lite om detta 2020-tal. Visst vet vi att Borås och Göteborg firar 400 år 2021 och kanske har vi ringat in ytterligare några mer personliga bemärkelsedagar inom familj och släkt – men det mesta är trots allt ännu helt oskrivna blad.

Vid denna typ av decennieskiften är det inte ovanligt med en och annan nostalgisk återblick. För hundra år sedan var skiftet mellan 1910-tal och 1920-talet ett markant steg – från krig och bröduppror till ett decennium av ekonomisk och kulturell dynamik. Men vad kommer att hända efter den 1 januari 2020?

Läs Christina Lööfs julhälsning →

Spännande möten och nya insikter

Göteborgs Byggmästareförenings traditionella mingelkväll, då framtidens byggare får chans att träffa branschföreträdare, är ett unikt tillfälle till samkväm, att inhämta nya kunskaper samt att skapa givande kontakter. I år tycktes det som om många av de närvarande KYH-studenterna relativt nyligen hade upptäckt byggbranschens tjusning och därefter gjort ett nytt vägval mitt i livet.

Läs referatet från mingelkvällen →

Med kulturen i centrum …

Med VD Christina Lööf i täten, ordförande Stephan Woodbridge i bussen och övrigt resesällskap i stor förväntan, reste vi i samlad trupp, via hällristningarnas mecka och forna vikingaland, till oljans rike.

Här kunde vi snabbt konstatera att kulturens beskyddare funnit sin själsfrände hos de budgetansvariga i den kungliga huvudstaden – oavsett om de representerat stat eller kommun – ty här investeras just nu åtskilliga miljarder på pampiga och spektakulära kulturtempel.

Läs referatet från Osloresan →