Den vise och givmilde har noterat

Sitter vid skrivbordet på kontoret. Utanför fönsterrutan har mörkret tagit sitt förväntade kraftfulla grepp över ljuset, dag går mot natt, men himmlavalvets starkt tindrade stjärnor skapar ändå en känsla av allsmäktighet, storhet, förhoppning och framtidstro. Inne i Byggarnas Hus är det tyst, lugnt och stilla, övriga hyresgäster har troligen åkt hem till sina familjer för inta en aktiv del i hemmets julstök.

Jag har tydligen missat pendylens familjära och markerande klockslag, samt helt glömt tid och rum. Det är helt enkelt skönt att i lugn och ro få möjlighet att summera 2022, mitt första år som vd på ärorika Göteborgs Byggmästareförening.

Läs Gabriella Lörnbos julhälsning →

Precis så komplicerat som befarat ...

Torsdagen den 15 december 2022 genomförde Göteborgs Byggmästareföreningen i samarbete med Fondia en spännande frukost om GDPR i Byggarnas Hus nyrenoverade matsal – matnyttigt för såväl kropp som själ.

Läs mer om seminariet →

När jänkarna skjuter upp Artemis bestiger Byggmästarna Karlatornet

Detta var ett studiebesök att pränta in i dagboken. Tänk att halvvägs till himmelen ha hela den fagra skattkammarön Hisingen för sina fötter och att få uppleva det annars så imponerande Ramberget som en liten utsträckt behändig kulle i Karlatornets omedelbara närhet.

Läs om besöket i Karlatornet →

Betraktelse i tiden om kafferast

Vi har vid tidigare tillfällen bjudit våra läsare på Nostalgiska återblickar. Det har handlat om kuriosa eller bara en önskan om att visa olika tiders särdrag.

Denna gång har vi läst Göteborgs Byggmästareförenings styrelseberättelse för år 1935 och återger punkten kring ”s.l. kafferaster” ...

Allt var inte bättre förr, del 4 →

Sällskapsresan Expedition H22

En byggaredelegation från Älvens kronjuvel, eller om man så vill ett vetgirigt gäng pärlfiskare från Göteborg, begav sig den 8-9 juni 2022 på studieresa till en beryktad sydländsk pärla och en tillfällig stadsutvecklingsutställning betitlad H22 ...

Läs referatet från studiebesöket →

Nyinvigning av Byggarnas Hus

Molnen skingrade sig och den stora trappan badade i solsken när vi välkomnade de första gästerna till nyinvigningen av Byggarnas Hus den 7 juni. Dagen till ära hade vi öppnat den sällan använda stora porten, som i begynnelsen var husets ursprungliga huvudentré, något vi nu vill återuppliva för husets alla kommande gäster. De som kom på invigningen fick ett litet smakprov av vad som komma skall.

Läs referat från invigningen →