Nyinvigning av Byggarnas Hus

Publicerat den 30 juni 2022

Molnen skingrade sig och den stora trappan badade i solsken när vi välkomnade de första gästerna till nyinvigningen av Byggarnas Hus den 7 juni. Dagen till ära hade vi öppnat den sällan använda stora porten, som i begynnelsen var husets ursprungliga huvudentré, något vi nu vill återuppliva för husets alla kommande gäster. De som kom på invigningen fick ett litet smakprov av vad som komma skall.

Det var en blomsterparad av vackra buketter som dansade in genom porten, ackompanjerad av musik från våningen under. In kom många välkända ansikten men också en och annan ny bekantskap som passade på att beskåda den ombyggda fastigheten. Alla blev hjärtligt och varmt mottagna av representanter för Göteborgs Byggmästareförening och Byggföretagen som artigt och välkomnande stod vid dörren och tog emot.

Imponerade uttryck syntes hos alla som rörde sig i huset. Vi fick höra hur uppskattat det är att så mycket av husets hemtrevliga atmosfär tagits tillvara. Det känns som ett hus som åldrats med värdighet och som piffats upp med största respekt och omsorg, och som därmed kommer att välkomna sina gäster med vänlighet och värme en lång tid framöver.

Klockan 17 klipptes ett GBF-grönt band av Byggmästareföreningens ordförande Stephan Woodbridge och Byggföretagens ordförande Jörgen Johansson, till det storslagna ljudet av en trumpetfanfar. Nyinvigningen blev med det, officiell.

Under eftermiddagen så hade våra gäster möjlighet att äta gott av den buffén som fanns uppdukad i matsalen. Där spelade också ett gäng talangfulla ungdomar från Rytmus gymnasium i Göteborg. När dag övergått till afton kunde den kaffesugne bege sig till Salongen där två baristor serverade kaffedrinkar. Speciellt deras hot shots var riktigt heta denna kväll – det vill säga, oerhört uppskattade.

Gästerna kunde också ta ett varv runt om i huset på en tipspromenad eller en historisk vandring. Tipspromenaden bjöd på frågor om renoveringen och husets historia, och den historiska vandringen var en tillbakablick till hur huset såg ut när det 1928 var hem åt en familj på tre personer.

Tack till alla er som kom, ni fick en vanlig tisdag på kontoret att kännas som en festlig fredag.

Text: Emelie Ljungberg
Foto: Stefan Hollertz