Nyheter

Gamla städer i omdaning …

Publicerat den 28 september 2017

I Linköping har kommunen, genom den så kallade Vallastadsmodellen, utformat 19 utvärderingskriterier, vilka sedan utgjort grunden för den nya stadsdelens marktilldelning. Den 21-22 september genomförde Byggmästareföreningen en studieresa till Linköping, Norrköping och Jönköping.

Läs reportaget från resan och titta på bilder

Koppla ur och koppla av

Publicerat den 21 juni 2017

Byggbranschen upplever just nu en högkonjunktur utan dess like. Och byggboomen tycks hålla i sig ännu en tid. Det handlar om nya bostäder och moderniserad infrastruktur, men samtidigt är behovet inom renovering och underhåll fortsatt väldigt stort. Visst är det härligt med fulla orderböcker, men inget gott utan att det har något ont med sig …

Läs Christina Lööfs sommarhälsning

Hur står det till på bygget?

Publicerat den 20 juni 2017

Cirka 44 procent känner sig stressade på jobbet, men bara 28 procent säger sig behöva avlastning från sina arbetsuppgifter – men varför är det så? Den 15 juni gästades Göteborgs Byggmästareförening av Chalmersstudenterna Sara Blomkvist och Rikard Landegren Hagen som presenterade sin mastersuppsats.

Läs mer om seminariet

Och den ljusnande framtid är vår …

Publicerat den 20 juni 2017

Det hade krävts ett skohorn för att få in fler besökare i den klassiska teatersalongen. De tolv raderna med fåtöljer räckte inte långt och snart fylldes både gångar och fönsternischer. YRGOs avgångsklasser hade samtals för skolavslutning.

Läs referatet från avslutningen på YRGO

Ett välsignat lagarbete …

Publicerat den 8 juni 2017

Arbetsglädje och en tydlig gemensam ambition om att skapa något värdigt och beständigt genomsyrade hela arbetsplatsen vid vår rundvandring i och kring Askims nya landmärke – det framtida församlingshemmet.

Läs referatet och titta på fler bilder

Rätt kurs mot framtiden …

Publicerat den 1 juni 2017

Göteborgs Byggmästareförening tycks ha goda kontakter med högre makter. Byggkonjunkturen seglar stabilt vidare i förlig vind och när det var dags för den årliga skärgårdsturen – ja, då upphörde regnvädret precis i samma ögonblick som förtöjningarna släpptes och ångbåten gled ut från Stenpiren.

Läs referatet från utflykten med Bohuslän

En afton full av förväntningar …

Publicerat den 25 april 2017

Det låg något laddat i rummet vid Ekmansgatan 1 när Göteborgs Byggmästareförenings medlemmar samlades till årsstämma den 20 april 2017. I taket var det högt, men väggarna var nära att bågna, ty det tycktes vara betydligt fler besökare än vanligt …

Läs referatet från årsstämman och titta på bilder

GBF deltar på Business Arena Göteborg

Publicerat den 30 mars 2017

Den 6 april arrangeras Business Arena på Svenska Mässan i Göteborg. Arrangemanget är inne på sitt sjätte år och för första gången deltar Göteborgs Byggmästareförening och Sveriges Byggindustrier.

Läs mer

Paradoxer lockade till frukost

Publicerat den 5 mars 2017

Att organisera och leda byggprojekt, är det verkligen samma sak idag som för några decennier sedan? Onsdagsmorgonen den 1 mars förenade cirka 30 medlemmar nytta med nöje – en nyttig välsmakande frukost följdes upp av en intressant presentation av Henrik Szentes doktorandstudier, vars avhandling försvarades hösten 2016.

Läs hela referatet

Välkommen att söka stipendiet Byggmästaren

Publicerat den 9 februari 2017

Göteborgs Byggmästareförening avsätter årligen 100 000 kronor till stipendiet ”Byggmästaren” i avsikt att befrämja byggmästeri­yrket. Ansökan skickas till Göteborgs Byggmästareförening senast den 28 februari.

Läs mer och ansök