VARM i sinnet – energigivande möten mellan företag och studenter

Publicerat den 25 november 2016

Onsdagen den 22 november arrangerades årets upplaga av VARM, en uppskattad arbetsmarknadsdag på Chalmers Tekniska Högskola, där teknologer och företag inom byggnadssektorn fick möjlighet att träffas och knyta kontakter.

Cirka 65 företag tog tillfället i akt att närvara med en monter och att generöst sprida information till intresserade studenter. Precis som traditionen bjuder fanns även Göteborgs Byggmästareförening och Samhällsbyggarna på plats och detta i form av Christina Lööf (VD på GBF), Helena Tellberg (Peab) samt Elinore Hallman (NCC).

De båda organisationerna sponsrade också den studentloge som fanns i Betonghallen och där det bjöds på fika samt möjlighet till lite mer avskilda samtal.

Årets mässa innebar för övrigt en stor utmaning för arrangörerna eftersom det just nu pågår ombyggnadsarbeten på Chalmers och detta samtidigt som intresset för mässan var väldigt stort. Detta var i och för sig angenäma problem, vilka man löste på ett bra sätt genom att dela på den tillfälliga hallytan i V-huset och Betonghallen.

Från det att portarna öppnades den akademiska kvarten före klockan 10.00 tills att samma dörrar slog igen då uret visade på 15.45 var det sex intensiva timmar för studenter som sökte praktikplatser, examensarbeten och kanske till och med arbete samtidigt som företagen gjorde allt för att visa sin förträfflighet och därmed exponera att man var en tillgänglig och möjlig dröm som framtida arbetsgivare. Den heta Göteborgsmarknaden innebar att många företag verkligen visade ett stort behov av att komplettera sina team.

I studentloungen var det en strid ström av besökare och loungevärdarna fyllde på med kaffe, dryck, fikabröd och frukt i ett rasande tempo. Många tog chansen att bli medlemmar i föreningen Samhällsbyggarna och fick självfallet också information om GBF:s stipendium Byggmästaren. Utdelningen av detta fina stipendium är alltid ett populärt inslag vid föreningens årsmöte.

Efter de hektiska timmarna bland montrarna fortsatte nätverkandet vid den traditionsenliga banketten.

Då undertecknad frågade Christina Lööf hur hon upplevt dagen så förklarade hon att det naturligtvis blir tröttsamt för fötter, ben och rygg – men att hon fått så mycket energi av att träffa alla dessa vetgiriga och kunskapshungrande studenter.

De är ju bland annat dessa teknologer som – i princip från och med nu – kommer att finna Byggarnas Hus som en av sina framtida naturliga mötesplatser.

Lars O. Carlsson

En nöjd, men i fötterna trött, Christina Lööf …
Samhällsbyggarna servade en ständig ström av vetgiriga studenter …
Det är många kontakter som ska hinnas med …