Sommarhälsning från Göteborgs Byggmästareförening

Publicerat den 18 juni 2015

Christina Lööf

Innan sommarledigheten vill jag passa på att informera om vad som hänt under våren och vad som planeras inför hösten. Men först vill vi självfallet ha lite sol och värme efter en blöt och blåsig vår.

Jag har snart arbetat fem månader i min nya roll och jag tycker att det är både kul och spännande. Vi har en fantastisk fastighet som är en stor tillgång. Vi vill att Byggarnas Hus skall vara en naturlig mötesplats för medlemmar och byggintressenter. Huset är välkänt i byggkretsar, många har varit på kurs, möte eller seminarium på Ekmansgatan.

Hemsidan

Jag vill tipsa alla att besöka vår hemsida. Vi vill utveckla hemsida till en välbesökt informationsspridare, bland annat för våra medlemmar. Där finns aktuell information om föreningen och vår verksamhet. Du finner exempelvis notiser och bilder från våra olika aktiviteter. Under våren har vi bland annat genomfört följande träffar:

Årsmöte och stipendieutdelning: årets höjdpunkt då vi lyssnar på duktiga ungdomar med efterföljande middag och mingel

Studiebesök på Göteborgs Nya Arena i Kviberg: Serneke informerade om projektet och visade oss runt i huset som innehåller hotell, skola, idrottsplaner och skidåkning året runt

Teknikerträff på Ångaren Bohuslän: båttur och mat med medlemmar, elever från yrkeshögskolan och deras LIA-mentorer

Föreningen har ambition och resurser att stötta initiativ som gynnar branschen och våra medlemmar. Vi har upparbetade kontaktytor mot skolor i vårt område och dessa samarbeten kan utvecklas vidare.

Medlemsstyrd verksamhet

För att lyssna av vad ni medlemmar efterfrågar samt få nya kreativa idéer på aktiviteter så kommer vi att bjuda in ett antal personer till en work-shop i september. Hör gärna av er om ni har förslag och synpunkter!

Många av våra aktiviteter genomför vi i nära samarbete med bland annat Sveriges Byggindustrier och Samhällsbyggarna. GBF och BI Väst arrangerar exempelvis mingel med studenter från Chalmers, Handels och Borås Högskola den 1 oktober och 8 oktober. Då får ni som företrädare för branschen tillfällighet att berätta hur kul och utvecklande det är att jobba inom byggsektorn!

Studieresa till Berlin

Viss finns det även vissa svårigheter att hantera inom vår bransch. En het potatis är den svenska detaljplaneprocessen som ofta tar väldigt lång tid. Den 15-17 oktober arrangerar GBF en studieresa till Berlin då vi får ta del av tysk stadsutveckling och planprocess. Mer information finns på hemsidan och först till kvarn gäller. Vi har 30 platser och för att garantera flyg och hotell behöver vi har er anmälan senast den 1 juli.

Att engagera er medlemmar och att öka medlemsantalet är också en prioriterad fråga. Vi har tagit fram en broschyr som informerar om föreningens verksamhet. Det är lätt att bli medlem, exempelvis genom att ansöka om medlemskap via hemsida. Tipsa gärna kollegor i branschen för ju fler medlemmar som är med – ju starkare blir vi!

Jag önskar er en skön och avkopplande sommar och semester!

Christina Lööf
Vd Göteborgs Byggmästareförening