GBF möter studenter på Chalmers

Publicerat den 25 november 2015

GBF på VARM 2015

Den 24 november var det återigen dags för VARM, arbetsmarknadsmässan på Chalmers som anordnas för studenter på V- och AE-sektionerna. Bland 80-talet utställare återfanns många av våra medlemsföretag som nyttjade tillfället att träffa studenter och informera om sina verksamheter.

Byggmästareföreningen fanns på plats tillsammans med föreningen Samhällsbyggarna. Vår monter var placerad i studentloungen där vi serverade kaffe och fikabröd. Förutom jag själv så fanns Elinor Hallman och Helena Tellberg från Samhällsbyggarnas styrelse i loungen och det var en strid ström av besökare hos oss. Vi rekryterade nya medlemmar till Samhällsbyggarna och vi marknadsförde GBFs stipendium Byggmästaren som delas ut i samband med föreningens årsmöte.

Det är fantastiskt roligt att träffa alla intresserade ungdomar som satsar på sin utbildning och har framtidsambitioner inom byggsektorn. Och visst behöver vi alla duktiga framtida medarbetare vi kan hitta!

Därför behöver vi också mentorer till V-sektionens mentorprogram Vektor. Programmet vänder sig till studenter i årskurs 2 och 3 och V-sektionens arbetsmarknadsgrupp VARG söker mentorer som är yrkesverksamma inom samhällsbyggnadssektorn. Du som är intresserade av att bli mentor kontaktar Annie Bengtsson via e-post ventor@vtek.chalmers.se.

Ett mentorskap är givande både för mentor och adept – en vinna-vinna-situation för alla!

Christina Lööf