Namn Organisation
Deltagare från A-Staffing Construction
Deltagare från Fd. Torslanda Entreprenad AB
Deltagare från Galaxen Bygg
Deltagare från Göteborgs Byggmästareförening
Deltagare från Göteborgs Byggmästareförening
Deltagare från Husvärden AB
Deltagare från Husvärden AB
Deltagare från Ikano Bostad
Deltagare från Ikano Bostadsutveckling AB
Deltagare från Magnolia Bostad
Deltagare från Magnolia Bostad AB
Deltagare från Personlig medlem/Magnolia Bostad
Deltagare från Prowork Kompetens AB
Deltagare från Rondellen Utbildning
Deltagare från Sjögren Fastigheter AB
Deltagare från Stiftelsen för byggandets management / CMB
Deltagare från Stora projekt - Göteborg Stad
Deltagare från Thomas Sjögren Fastigheter AB
Deltagare från Wasa Teknik Bygg AB
Deltagare från tankeochtext
20 deltagare

Nyuppförda bostäder på klassisk mark

Studiebesök tisdag den 3 oktober

Göteborgs Byggmästareförenings medlemmar inbjuds till studiebesök på F O Petersons pågående bostadsbygge Takgöken i Majorna.

Runt tidigt 1950-tal uppförde F O Peterson en stor anläggning vid Bruksgatan, inom Majornas 1:a rote, åt innovatören och entreprenören Walter Bengtsson. Fabriksanläggningen, med kontor och verkstad, som FOP fortsatte att utveckla under 1960-, 1970- och 1980-talet, är numera bara historia. På denna plats uppförs nu ett stort antal bostäder och återigen är F O Peterson engagerade. Här uppför de 127 lägenheter i varierande storlek från 1:or till 5:or. Det blir klassiska lägenheter med balkong, men också några spännande stadsradhus med rejäl takhöjd, kryploft och fina uteplatser i olika väderstreck.

Bostadsrättsföreningen har fått namnet Takgöken, efter en av Walter Bengtsson mest kända uppfinningar. Det handlar om en körriktningsvisare till bilar, Fixlight, som i folkmun benämndes ”takgöken”.

De nya husen har ritats av Krook & Tjäder och består av klassiskt rött fasadtegel. Det kommer bli ett varierat kvarter med olika takhöjder och omsorgsfulla detaljer.

Mellan husen finns en mysig, inbäddad innergård med möjligheter till aktiviteter. Här finns planteringar, sittplatser, redskap för naturlek och inte minst ett gemensamt orangeri med glasparti i västerläge. I orangeriet, som både har el och vatten indraget, kan du oavsett väder umgås med grannar och vänner.

I Takgöken finns både en övernattningslägenhet och en gemensamhetslokal att boka. I lokalen på två plan finns både badrum och kök, perfekt för föreningsstämmor såväl som fester och större middagar. Dessutom finns ett litet verkstadsrum att använda som ateljé eller för annat fix som med fördel görs utanför bostaden. Husens läge bjuder närhet till både södra älvstranden, restauranger samt Slottsskogen.

Inflyttningen för de första lägenheterna är planerad till slutet av 2023, varpå inflyttningarna sedan löper på successivt i ett knappt år framåt.

Under studiebesöket guidas vi av platschef Jesper Jonasson samt projektledare Anton Svensson.

Antalet deltagare är begränsat.

Välkommen!

Frågor?

Gabriella Lörnbo
076-858 83 38
gabriella.lornbo@gbgbf.se

Praktisk information

  • Datum: Tisdag den 3 oktober 2023
  • Tid: Klockan 13:00 till 15:00 · Lägg till i kalender
  • Plats: Vi ses vid grinden i korsningen Karl Johansgatan och Guldkällegatan · Karta